T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / TATVAN - Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi

BAŞVURU SÜREÇLERİ

 

Değerli adayımız, 2023 Ağustos dönemi yapılan kalfalık-ustalık yazılı ve uygulama sınavları sonucu kalfalık veya ustalık belgesi almaya hak kazananların belgeleri hazırlanmıştır. Adaylarımız, belgelerini imza karşılığı müdürlüğümüzden alabilirler.


ÖNEMLİ NOT 1: USTALIK BELGESİ ALIP USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ İÇİN BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE.!!!

Ustalık belgesi alıp usta öğreticilik belgesi almak isteyen adaylarımız aşağıdaki belgelerle birlikte müdürlüğümüze başvurabilirler.

1- Ustalık belgesi ( E-Devlet'ten çıktı alınabilir.)

2- Diploma

3- Kimlik fotokopisi

4- 1 Adet biyometrik fotoğraf.

Usta öğreticilik sınavı, Ağustos ayının sonuna kadar okulda yapılacaktır. Bu yüzden okulda yapılacak sınavlara katılmak isteyen adaylarımızın en erken başvuru yapmaları gerekmektedir. (Eylülden sonra başvuru yapacaka dayların sınavları E-SINAV SALONUNDA E-SINAV olarak yapılacaktır.)

 

ÖNEMLİ NOT 2 : USTALIK BELGESİ ALIP BAŞKA BİR DALDAN BELGE ALMAK İSTEYEN ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE.!!!

Ustalık belgesi alıp aynı alanın başka bir dalından ustalık belgesi almak isteyenler 31 Ağustos perşembe günü mesai bitimine kadar aşağıdaki belgelerle müdürlüğümüze başvuru yapabilirler. (HAZİRAN DÖNEMİ İÇİN SON GÜN)

1-Ustalık belgesi ( E-Devlet'ten çıktı alınabilir.)

2-Diploma

3- Kimlik fotokopisi

4- 1 Adet biyometrik fotoğraf

 

NOT: Hem usta öğreticilik belgesi hem de başka bir daldan kayıt yaptıracak adaylarımızın öncelikle usta öğreticilik için başvuru yapmaları gerekmektedir. Usta öğreticilik belgesini aldıktan sonra başka bir daldan kayıt yaptırabilirler. Sistem aynı anda iki kayda izin vermemektedir.

 

ÖNEMLİ NOT 3 : SINAVDA BAŞARISIZ OLAN ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE...!!!

Ağustos döneminde başarısız olan adaylarımızın en geç 31 Ağustos 2023 tarihine kadar müdürlüğümüze gelip dilekçe vermeleri gerekmektedir. Dilekçe vermeyen adaylarımız hiç bir şekilde 2023 EKİM dönemi sınavlarına katılamayacaklardır. 

 

 ÖNEMLİ NOT 4 : KALFALIK BELGESİ ALAN ORTA OKUL MEZUNU ADAYLARIMIZIN; LİSE DİPLOMASI+USTALIK BELGESİ ALMALARI İÇİN KAYIT OLACAKLARI DİPLOMA TELAFİ PROGRAMININ KAYITLARI 1 EYLÜL-15 EKİM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

 

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için lütfen zamanında başvurularınızı yapınız.

 

DİKKATTTTT..... Kayıt için gerekli evraklı dışarıdan tamamlayıp öyle geliniz. İdaremizin iş yoğunluğundan dolayı okulda herhangi bir fotokopi çekilmeyecek, E-Devlet'ten belge çıktısı alınmayacaktır.

 

BELGELERİNİZ HAYIRLI OLSUN.

 

Turan SEVİNÇ

Okul Müdürü

 

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.08.2023 - Güncelleme: 22.08.2023 17:07 - Görüntülenme: 263
  Beğen | 0  kişi beğendi